Hoe vrolijk ik mijn huis op? 0

Je huis met meubels inrichten

Iedereen kan meubels uitzoeken en een huis inrichten. Je gaat een paar meubelzaken langs en hebt zo een inrichting bij elkaar gezocht. Alleen, van een huis een thuis maken is natuurlijk heel iets anders. Als je ergens woont wil je niet het gevoel hebben dat je in een huis komt, maar dat je juist thuis komt. Thuiskomen in jouw huis, waar het sfeervol is. Om die sfeer te creëren is warme aankleding nodig bijvoorbeeld. Hieronder geven we tips qua aankleding.

Likje verf

Een kleurtje aan de muur doet al wonderen. Wit is ook maar wit namelijk en kan soms nogal koel overkomen. Een donkerblauwe tint zorgt bijvoorbeeld voor veel meer warmte in huis. Maar, ook een beige tint kan weer voor veel meer sfeer zorgen. Kijk eerst wat het beste past bij de meubels die je hebt, daarna kun je beslissen welke kleur op de muur daar mooi bij kan passen. Wil je toch liever de muren wit houden? Dan kun je natuurlijk ook de meubels een likje verf geven. Je zult er versteld van staan, wat een verflaag kan doen met een bepaald meubelstuk. Bedenk wel altijd dat je de juiste verf koopt, dit kan namelijk teleurstelling voorkomen. Bekijk daarvoor bijvoorbeeld deze tips. Sta je op het punt van inrichten? Dan kun je misschien beter eerst de muren verven en aan de hand daarvan jouw interieur uitkiezen. 

Kleden 

Van vloerkleden op de grond tot kleden waar je lekker onder kunt kruipen op de bank. Als je sfeer wil creëren in huis, mogen die items simpelweg niet ontbreken. Een kleed maakt het gezellig in huis of deze nou op de grond ligt, op de stoel of op de bank. Er bestaan zelfs van die leuke kleedjes die je op de tafel kan leggen. Als je van alle kleedjes dezelfde kleur aanhoudt, komt deze steeds opnieuw weer terug en creëer je een warme sfeer in jouw woning. Het nog gezelliger maken? Dan adviseren wij om wat kussens op de bank te leggen en wat kaarsen op de tafels en kasten te plaatsen. Sfeer gegarandeerd! 

Planten

Met planten in huis creëer je gegarandeerd sfeer. Naast wat eentonige meubels, kan een plant voor veel meer kleur zorgen. Maar, dat niet alleen. Planten schijnen namelijk ook nog eens heel goed te zijn voor jouw gezondheid. Een plant maakt namelijk zuurstof aan en sommigen werken zelfs luchtzuiverend. Dat zijn natuurlijk een heleboel voordelen om wat meer groen in huis te halen. Als je niet zo’n groene vingers hebt, geen paniek. Hier vind je bijvoorbeeld 5 kamerplanten, die wel tegen een stootje kunnen. 

Schilderij

Als je ergens veel kleur mee in huis kan brengen is het wel een schilderij. Veel schilderijen zijn met veel kleuren gemaakt, waardoor je veel meer vrolijkheid in huis brengt. Als je meubels allemaal van één kleur zijn, of je werkt met veel neutrale tinten, kan een schilderij juist voor veel contrast zorgen. Natuurlijk kun je ook voor andere alternatieven gaan. Denk bijvoorbeeld aan verschillende posters of foto’s. Doordat je dan met verschillende kleuren speelt, wordt het huis ook automatisch vrolijker. Het is aan jou om te bepalen of je dat kleurenpalet op één muur wil hangen of juist de vrolijkheid door heel het huis wil verspreiden. 

Eyecatcher

Het oog wil ook wat toch? Een schilderij is leuk om veel meer kleur in huis te halen, maar je kunt ook een ander soort eyecatcher in het interieur verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een gigantische lamp. Een grote vaas of een ander interieur item dat net wat andere vormen of andere kleuren heeft dan de rest van het interieur. Het kan en mag van alles zijn, zolang het maar in het oog springt. 

Een vriend

En dan bedoelen we niet dat je samen moet gaan wonen met jouw partner, nee we bedoelen een vriend op 4 pootjes. We hebben het natuurlijk over een huisdier. Als je wat vrolijkheid in huis wil creëren, dan is een viervoeter natuurlijk de ideale oplossing. Dit zijn bijvoorbeeld de populairste huisdieren om aan te schaffen. Bedenk alleen wel altijd dat het veel werk is voordat je zo’n lief beestje aanschaft. Je moet er wel tijd voor hebben en ook het nodige budget voor vrij maken. Een huisdier koop je natuurlijk niet zomaar, maar kan wel een leegte in huis opvullen. Daarnaast wordt het ook je allerbeste vriend.

Previous ArticleNext Article
Huis & Tuin ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *