Dit zijn de populairste huisdieren 0

Dat wij, Nederlanders dol zijn op huisdieren, is natuurlijk geen verrassing. Maar wist je dat vorig jaar 3,8 miljoen huishoudens huisdieren hadden? Samen hadden zij 27,3 miljoen dieren in huis. Hoewel honden en katten beide veel worden gehouden, waren in 2020 het toch echt de katten die het populairst waren. Maar, wat zijn nou nog meer populaire huisdieren? En hoe worden ze het vaakst genoemd? We bespreken dat allemaal in dit artikel. 

  • Katten

Katten

We lazen het net al, de kat is momenteel het populairste huisdier in Nederland. Ze zijn makkelijk om mee te knuffelen en kunnen zichzelf prima vermaken als je een dagje weg bent. Het zijn daarom ook de ideale huisdieren. De rassen die onder andere populair zijn, zijn de: Maine Coon, Ragdoll, Noorse Boskat, de Siamezen en de Britse korthaar. De meeste katten dragen de naam: Simba, Tommy, Tijger, Minoes, Luna of Mickey. Ook Gizmo, Max en Sam zijn veel voorkomende namen voor katten.

  • Honden

Honden

Het komt waarschijnlijk niet als een verassing, dat honden ook zo populair zijn in Nederland. Als je een rondje buiten loopt, kun je er zo al een stuk of 5 tegenkomen, zo geliefd zijn de beestjes als huisdier. Ze zijn natuurlijk heel loyaal en echte knuffelaars, waarschijnlijk zijn ze daarom ook populair. Maar, een hond is ook een stok achter de deur om meer te bewegen. Een hond heeft nou eenmaal zijn wandelingen nodig, waardoor jij zelf ook op de been blijft. Daarnaast is het leuk om zelf een nestje te fokken. Raadpleeg wel altijd de juiste richtlijnen. Hoewel je vaak kleine honden op straat ziet, zijn de Labrador Retriever, Duitse Herder en Golden Retriever de populairste rassen. Deze worden wel op de voet gevolgd door de Berner Senner en de Franse bulldog. De viervoeters worden het vaakst Luna, Max, Bo of Diesel genoemd. Ook Bella, Sam en Senna zijn populaire hondennamen. 

  • Vissen

Vissen

In 2020 telde Nederland 8,5 miljoen vijvervissen. Dat is natuurlijk een hoop. Dit komt ook, omdat mensen vaak 14 vissen in één vijver hebben zwemmen. Dan kan het totaal aantal vissen natuurlijk hoog oplopen. Denk bij de vijvervissen bijvoorbeeld aan koi karpers, zonnebaars, windes en goudvissen. Het aantal aquariumvissen was hetzelfde jaar nog hoger. In 2020 werden er maar liefst 9,4 miljoen aquariumvissen geteld in heel Nederland. Dit aantal is zo hoog, omdat mensen deze ook vaak in gezelschap houden. Denk hierbij aan een gemiddelde van 18 vissen per aquarium. Denk bij deze vissen bijvoorbeeld aan goudvissen, guppies, sluierstaarten en tropische vissen. Elk huisdier verdient natuurlijk een naam. Hier zijn een paar namen die populair zijn voor de glibberige beestjes: Blub, Blacky, Elmo, Bubbels, Freddy, Flipper en Jelly. 

  • Vogels

Vogels

Hoewel je misschien niemand in jouw omgeving kent die vogels in huis houdt, staan ze toch echt op de 4e plek. Er zouden zo ongeveer 3 miljoen vogels rondfladderen bij mensen thuis. De dieren zijn natuurlijk leuk om te houden, door het gefluit en wellicht het gepraat. Je kunt ze binnen- of buitenhouden, aan jou de keus. De meeste vogels die als huisdier worden gehouden zijn toch wel de parkieten, papegaaien en kanariepietjes. Wist je dat een papegaai, wel tot 100 jaar oud kan worden? Van dit huisdier kun je dan ook het langst genieten. De vogels krijgen vaak de namen: Coco, Ricky, Rico, Pino, Karel of Rocky. 

  • Konijnen

Konijnen

Voor kinderen zijn deze huisdieren heel leuk. Daarom staat het konijn ook op de 5e plek. Je kunt er lekker mee knuffelen en ze tam maken, mits je er veel tijd in stopt. Je hebt hokken voor binnen en hokken voor buiten. Het is ideaal om een ren aan je kooi vast te maken, zodat het konijn alle loop- en speelruimte heeft. De bekendste rassen die gehouden worden zijn de Vlaamse Reus, Hangoor en de Dwerg. Natuurlijk horen daar ook weer populaire namen bij en die zijn als volgt: Snuffie, Bunny, Pablo, Pluis, Flappy, Cuddles en Brownie. 

Natuurlijk kost het houden van huisdieren ook het nodige geld. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze tips om te besparen op die kosten. 

 

Previous ArticleNext Article
Dieren ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *