Hoe krijg je een sixpack? 0

Droom jij van een strak en gespierd lichaam met een stoere sixpack? Je bent niet de enige! Zeker wanneer de zomer in aantocht is, wordt er weer volop gesport om af te vallen en spieren te kweken. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste stappen die je kunt zetten om een sixpack te krijgen? 

Sixpack kweken met voeding, training en rust

Het kweken van een strakke sixpack bestaat grofweg uit drie onderdelen die samen tot het beste resultaat leiden: Voeding, training en rust.

Goede voeding voor een sixpack

Voeding is de basis voor alles op het gebied van afvallen en training. Gezonde voeding is dus het begin van jouw strakke buik. Je kunt namelijk nóg zo gespierd zijn; als er een laagje vet overheen zit, ziet niemand jouw getrainde buikspieren. Let dus op een gezond voedingspatroon en laat ongezonde dikmakers zoals chips en cola voortaan links liggen. Koolhydraten zijn goed, zolang ze komen uit eten met een hoge voedingswaarde. Eiwitten zijn belangrijk voor je lichaam om spierweefsel aan te maken, dus ook daar kun je extra op letten. Eet dus gezond en met mate voor een mooie strakke buik.

Buikspieroefeningen

Om een sixpack te krijgen, zijn buikspieroefeningen heel belangrijk. Deze oefeningen helpen je om buikvet te verbranden én om een sixpack te kweken. Zorg dat je buikspieroefeningen doet voor alle spieren in de buik en geef niet te snel op. Het is een fabeltje dat je in 1 week een sixpack kunt trainen. Maar als je doorzet en wekelijks je oefeningen doet, zul je zeker resultaat zien.

Rust

Wat veel mensen vergeten is dat rust voor je lichaam heel belangrijk is. Het lijkt misschien slim om dagelijks veel en lang te trainen voor snel resultaat, maar dat is het dus niet. Je lichaam heeft rust nodig om spierweefsel aan te maken. Je zult dus zowel op trainingsdagen als op rustdagen moeten zorgen voor voldoende rust. Dat betekent ook dat je ‘s nachts minimaal 8 uur moet slapen. Je lichaam kan zich dan herstellen en de volgende training heeft dan meer effect.

Thuis of in de sportschool

Of je gezond eet en voldoende rust neemt, heb je helemaal zelf in de hand. Op het gebied van trainen zou je er voor kunnen kiezen hulp te vragen van de sportschool. Met een persoonlijk trainingsschema of een personal trainer weet je zeker dat je op de goede weg bent. Uiteraard kun je buikspieroefeningen ook thuis doen. Dit vraagt soms wat meer discipline, maar wie doorzet, kan uitstekende resultaten behalen.

Previous ArticleNext Article
Gezondheid ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *