Welke spellen moet ik gespeeld hebben? 0

Dobbelstenen

Spelletjes, wie is er niet mee groot gebracht? Vind je het ook zo heerlijk om na een lange week werken in het weekend een spelletjesavond te houden? Het kan aan de ene kant heel relaxt zijn en energie geven, maar aan de andere kant kunnen ze ook vermoeiend zijn en energie kosten. Voor elke gelegenheid is er wel een spel te vinden! Welke spelletjes speler ben jij eigenlijk? Ben je heel fanatiek en sportief? Of kun jij absoluut niet tegen jouw verlies? In dit artikel zetten we een aantal leuke spellen op een rij, die echt thuishoren in jouw spelletjeskast. Of je wint ligt natuurlijk aan jezelf, maar met deze spellen heb je gegarandeerd plezier! 

Regenwormen

We weten hoe het klinkt, enorm kinderachtig. Maar het is o zo leuk én ook nog eens makkelijk te spelen. Dit spel neem je overal mee naartoe en is best kindvriendelijk. De geschatte speelleeftijd is vanaf 8 jaar. Regenwormen is in principe een dobbelspel. Je hebt 8 dobbelstenen, waarmee je zo hoog mogelijke punten in totaal mee moet scoren. Alleen mag je elk getal maar één keer verzamelen én moet je altijd een worm gooien. Gooi je hoger dan 20? Dan mag je een steen pakken met het totale aantal ogen dat je hebt gegooid. Gooi je dezelfde getallen of heb je geen worm verzameld? Dan moet je een steen inleveren… Wie aan het eind de meeste wormen heeft is de winnaar! 

Qwixx 

We blijven even hangen bij de dobbelspellen, want deze moet je ook sowieso in huis hebben liggen. Het doel is om zoveel mogelijk vakjes aan te kruisen. Wie er gooit maakt niet uit, want je mag altijd getallen aankruisen. Op die manier hoef je niet op je beurt te wachten en kun je snel de winnaar zijn! Ook bij dit spel wordt er geschat dat je vanaf 8 jaar kunt meespelen. Het is dan ook erg kindvriendelijk en gemakkelijk te spelen. Uit onderzoek blijkt dat ingewikkelde spelregels en langdurige spellen niet in de smaak vallen, vandaar dat Qwixx zo populair is! Net als deze spellen bijvoorbeeld. 

Twenty one

Voor de fanatiekelingen die Qwixx wellicht al kennen is er Twenty One. Dit spel lijkt een klein beetje op Qwixx, maar werkt nét wat anders. Zoals bovenstaande spellen, is dit ook wederom een dobbelspel. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te scoren door voltreffers aan te kruisen. Je geduld kan soms behoorlijk op de proef worden gesteld, want een voltreffer mag je pas aankruisen als het aantal ogen en de kleur hetzelfde zijn als de dobbelsteen op jouw blaadje. Heb jij genoeg geduld of neem je genoegen met minder punten…? Met een potje Twenty One kom je daar snel genoeg achter! 

Hondopoly

We kennen natuurlijk allemaal het vastgoedspel Monopoly. Je kunt het uren spelen en dan nog is er geen winnaar bekend. Om dit nou elke zaterdagavond weer uit de kast te trekken klinkt natuurlijk saai én langdradig. Gelukkig hebben ze tal andere varianten op monopoly ontwikkeld en een daarvan is: Hondopoly! Het werkt ongeveer hetzelfde als de originele variant, alleen heeft nu alles met honden te maken. Naast deze variant, is er bijvoorbeeld ook paardopoly, katopoly of safariopoly. Wie weet haal je met dit spel eindelijk jouw favoriete huisdier in huis. 

30 seconds

Waarschijnlijk kent iedereen dit spel, want het is ronduit hilarisch! Kies je teamgenoot wijs, want daarmee moet jij de finish mee gaan bereiken. In dit spel kom je erachter hoe goed jullie op elkaar ingespeeld zijn. Beeld jouw vriendin alles goed uit of loopt het uit op een regelrechte ramp? Voor de fanatiekelingen onder ons kan dit spel nog wel eens uit de hand lopen. Maar, het is gegarandeerd lachen, gieren, brullen. Het is dan ook het perfecte spel, als je een oppepper nodig hebt. Dus trommel je vrienden op en daag elkaar uit om alle 5 begrippen in 30 seconden uit te beelden én te raden. 

Zijn spelletjes eigenlijk helemaal niet jouw ding? Ben je niet zo fanatiek of ga je het juist uit de weg, omdat je mega slecht tegen jouw verlies kan? Dan zijn er natuurlijk talloze andere opties om de dag mee door te komen. Lees bijvoorbeeld een boek, waar je wellicht nog iets van op kunt steken. Of steek je tijd en energie in een van deze activiteiten.

Kennen jullie PlayDiplomacy al? Dit is één van de meest online gespeelde games in Amerika.

Previous ArticleNext Article
Algemeen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *