Werken voor het geld? Met deze 10 beroepen verdien je anno het meest! 0

Geld

Voor veel mensen is de belangrijkste reden om te werken om geld te kunnen verdienen voor het gezin en om er leuke dingen mee te doen. Want zeg nu zelf, stel je zou vandaag de loterij winnen en van het geldbedrag je hele leven kunnen leven. Blijf je dan het werk doen wat je nu doet? Voor de meeste mensen zal het antwoord nee zijn. We werken vooral voor het geld en op de tweede plaats komen zaken als: ‘ voor het maatschappelijk belang’,‘ om je nuttig te voelen’ of ‘omdat je het leuk vindt om te doen’. Als je inderdaad werkt voor het geld, dan is het interessant om te kijken bij welke banen je in Nederland nu het beste kunt verdienen. Intermediair zocht het voor je uit en daar kwam deze lijst met tien goedverdienende beroepen uit:

1. Plastisch chirurg

Met een salaris van tot maar liefst 420.000 euro op jaarbasis.

2. Senior medisch specialist

Met een salaris van tot maar liefst 220.000 euro op jaarbasis.

3. CEO of Algemeen directeur

Van een goedlopend bedrijf, met een salaris van tot maar liefst 210.000 euro op jaarbasis.

4. Operationeel of financieel directeur

Van een goedlopend bedrijf, met een salaris van tot maar liefst 190.000 euro op jaarbasis.

5. Vastgoedbelegger

Met een salaris van tot maar liefst 180.000 euro op jaarbasis.

6. Piloot 

Met een salaris van tot maar liefst 180.000 euro op jaarbasis.

7. Minister

Met een salaris van tot maar liefst 170.000 euro op jaarbasis.

8. Advocaat

Met een salaris van tot maar liefst 130.000 euro op jaarbasis.

9. Tandarts en orthodontist

Met een salaris van tot maar liefst 110.000 euro op jaarbasis.

10. Hoogleraar

Met een salaris van tot maar liefst 100.000 euro op jaarbasis.

Wat opvalt aan de lijst is dat de klassieke goed betaalde banen als chirurg, piloot, tandarts en advocaat nog steeds goed scoren in de top tien. Een kleine nuance hierop is dat er voor deze lijst uitgegaan is van de absolute top in een bepaald beroep. Zo zijn er talloze advocaten, piloten, tandartsen en hoogleraren die niet eens een fractie van deze bedragen verdienen. 

Dus de algemene les op basis van deze top tien aan best betaalde banen is dat je vooral in de top van je vakgebied moet raken om goed geld te verdienen. Meestal gaat dat gepaard met flink wat uren werk en jaren ervaring. 

Deze tijdsinvestering gaat dan weer ten koste van tijd die je met je familie of geliefden kunt doorbrengen. Dus vraag jezelf dan af, is het inderdaad geld dat belangrijk is of ben je liever gelukkig

Natuurlijk is de realiteit niet zo zwart – wit. Je kunt heel goed verdienen en tegelijkertijd voldoende tijd overhouden voor andere belangrijke dingen in je leven. Tegelijkertijd kun je ook heel gelukkig zijn met een lager verdienende baan. Want ‘goed’ verdienen is subjectief en moet iedereen voor hem of haar zelf bepalen. Wanneer jij heel gelukkig bent in een baan die een salaris op minimumloon kent en daar prima van kunt rondkomen, wie zijn wij dan om daar iets anders van te vinden! 

Het belangrijkste is dat je een balans vindt in je werkleven die voor jou goed voelt. Werk je graag hard en veel en is je doel om zo veel mogelijk salaris te verdienen? En werk je vaak thuis nog door? Ook daar hoeven anderen niks van te vinden. Maar wat we wel als tip mee willen geven: zorg dan dat je dit in ieder geval op een gezonde manier doet. 

Previous ArticleNext Article
Geldzaken, Werk ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *