Hoe raak je buikvet kwijt? 0

Al jarenlang is een slank lichaam het ideaalbeeld waar we aan willen voldoen. Daarom willen we maar wát graag van ons buikvet af. Maar hoe? Wij zochten het uit.

Reken af met overtollig buikvet

Een beetje vet in je lichaam is heel normaal en gezond. Zelfs in de platste buiken zit buikvet. En dat is maar goed ook, want dit vet beschermt je organen. Teveel buikvet is echter niet goed voor je lichaam en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en op een te hoog cholesterol. Zet daarom je gezondheid voorop en werk overtollig buikvet je lichaam uit.

Gezonde voeding

Om op een goede manier vet te verbranden zul je bovenal moeten letten op je voeding. Een aantal handige tips daarbij:

  • Drink veel water. Door voldoende water te drinken kan je lichaam beter afvalstoffen afvoeren. Water is bovendien een hele goede vervanger voor snacken. Vaak denken we dat we honger hebben, maar heeft ons lichaam eigenlijk dorst. Pak dus een goede waterfles en neem die overal mee naartoe, zodat je de hele dag door water kunt drinken. Verdeel je water-inname wel over de hele dag. Teveel water in één keer kan in extreme gevallen weer leiden tot watervergiftiging
  • Eet veel plantaardige producten zoals fruit, groenten en volkoren graanproducten
  • Eet geen transvetten en snelle suikers. Laat koek, chocolade, patat, snoep, chips en witbrood voortaan staan. Deze vullen maar voor korte duur en zijn allesbehalve gezond
  • Eiwitten zijn gezond en geven je snel een vol gevoel. Hierdoor eet je minder en blijf je makkelijker van de tussendoortjes af
  • Begin de dag met een goed ontbijt

Sporten en buikspieroefeningen

Om vet te verbranden en spieren te kweken kun je meerdere keren per week sporten en buikspieroefeningen doen. Dat kan gewoon thuis, maar ook in de sportschool. Zorg dat je alle spieren in je buik traint voor het mooiste resultaat. Door te sporten werk je aan vetverbranding en dankzij de buikspieroefeningen krijg je een strakkere buik.

Halve dagen vasten

Om snel vet te verbranden kun je ervoor kiezen om halve dagen te vasten. Dat klinkt heftig, maar dat valt reuze mee. Wanneer je overdag voldoende eet, kun je ‘s avonds en ‘s nachts prima zonder. Zorg dan dat er tussen je avondmaaltijd en je ontbijt tenminste 12 uur zitten waarin je niets eet. Omdat je in die tijd ook veel uren slaapt, kost het nauwelijks moeite. Daar staat tegenover dat het resultaat bij veel mensen al snel merkbaar is!

Ga voor langdurig resultaat

Het is verleidelijk om te kiezen voor snel resultaat door flink te gaan lijnen en een streng dieet te volgen. Het nadeel hiervan is echter dat je zoiets maar een korte tijd volhoudt. Wanneer je na het lijnen je gewone levensstijl weer oppakt, zul je ook weer aankomen. Dat is zonde! Ga daarom voor langdurig resultaat. Het verbranden van je buikvet gaat dan wellicht iets langzamer, maar de verloren kilo’s blijven wel écht weg. En daarvoor hoef je echt niet ieder gebakje te laten staan.

Previous ArticleNext Article
Gezondheid ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *