Hoe oud worden dieren? 0

De oudste mens werd maar liefst 122 jaar, als we de officiële cijfers mogen geloven. Dieren worden over het algemeen een stuk minder oud, al zijn er uitzonderingen! In dit artikel lees je over de maximale leeftijd van veel verschillende dieren. Welk dier verbaast jou met zijn leeftijd het meest?

Hoe oud wordt een olifant?

Met zijn gerimpelde huid ziet een olifant er al op jonge leeftijd erg oud uit. Al zijn sommige olifanten daadwerkelijk oud! De levensduur van een olifant is namelijk gemiddeld 60-70 jaar.

Hoe oud wordt een hond?

Er bestaan veel verschillende honden en die hebben elk hun eigen levensverwachting. Gemiddeld kunnen we zeggen dat een hond tussen de 11-13 jaar oud wordt. Maar wist je dat een teckel zelfs wel 18 jaar kan worden?

Hoe oud wordt een hamster?

Veel kinderen die hun eerste huisdier krijgen, kiezen voor een hamster. Je zou dit beestje kunnen zien als een goede test-case, want een hamster wordt gemiddeld maar 2 of 3 jaar oud. Je zit er dus niet al te lang aan vast. Blijkt je kind een echte dierenvriend? Dan is deze korte levensduur natuurlijk vooral verdrietig.

Hoe oud wordt een kip?

De gemiddelde leeftijd van een kip is zo’n 5-10 jaar oud. Al is dat wel erg afhankelijk van het ras! Er zijn kippensoorten waarvan de kip niet ouder wordt dan 3, andere kippen leven wel 20 jaar.

Hoe oud wordt een koe?

Een koe kan van nature best oud worden; ongeveer 25 jaar. Helaas halen veel koeien die leeftijd niet. In de vee-industrie zijn er veel redenen om een koe op jonge leeftijd naar het slachthuis te brengen. Je kunt daarbij denken aan een lage melkproductie, onvruchtbaarheid of gezondheidsproblemen. Veel van deze koeien worden niet ouder dan 5 jaar.

Hoe oud wordt een mus?

Op straat lijkt een klein musje best kwetsbaar, maar in de praktijk blijkt dat enorm mee te vallen. Een mus kan maar liefst 13 jaar oud worden. Wie had dat gedacht?

Hoe oud wordt een konijn?

Konijnen zijn populaire huisdieren en worden tussen de 5-10 jaar oud. Vaak worden kleinere konijnen, zoals dwergkonijnen, ouder dan grote konijnen zoals de Vlaamse reus. In het wild wordt een konijn gemiddeld 9 jaar.

Hoe oud wordt een papegaai?

Papegaaien gaan werkelijk een leven lang mee. Een levensduur van 60-70 jaar is niet vreemd en sommige papegaaien worden zelfs wel honderd! Kleine parkieten leven aanzienlijk korter, maar bereiken met een levensduur van 25 jaar toch vaak een heel respectabele leeftijd.

Hoe oud wordt een walvis?

De Groenlandse walvis wordt maar liefst 200 jaar oud. Dat maakt deze walvis het oudste zoogdier. Ook zeesponsen en haaien kunnen enkele eeuwen oud worden. Het is duidelijk goed toeven onder water!

Previous ArticleNext Article
Dieren ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *