Tips voor het indelen van jouw ensuite badkamer 0

Indelen van Jouw Badkamer

Zou je graag een ensuite badkamer willen? Dan zijn er best wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Is de ruimte bijvoorbeeld wel geschikt? En welke wensen heb je voor jouw badkamer? Om ervoor te zorgen dat jij jouw ensuite badkamer zo optimaal mogelijk kunt indelen geven wij je tips. Lees snel verder!

Is de ruimte geschikt?

Als je van jouw huidige badkamer een ensuite badkamer wil maken, dan is de ruimte hiervoor vaak ook wel geschikt. Er bevindt zich immers al een badkamer. Maar wanneer je de badkamer wil verplaatsen naar bijvoorbeeld een slaapkamer of naar zolder, is het goed om te bekijken of deze ruimte hiervoor wel geschikt is. Zo kan het op een zolderverdieping voorkomen dat de vloer niet stevig genoeg is voor een bad. Of misschien is er in je slaapkamer wel te weinig ventilatiemogelijkheid waardoor de ruimte te vochtig zou worden.

Doortrekken van je interieurstijl

In een badkamer wil je vaak heerlijk tot rust kunnen komen. Dan is het wel fijn dat de sfeer en uitstraling van de ruimte ook rustig is. We adviseren daarom om jouw interieurstijl door te trekken in je badkamer. Wanneer je bijvoorbeeld een strakke moderne badkamer hebt met veel wit en grijs, kies dan ook voor een grijswitte badkamer. Als je gebruikt hebt gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen in de slaapkamer, kun je in de badkamer bijvoorbeeld kiezen voor aardetinten en houtlook meubels. Op deze wijze maak je van twee ruimtes één geheel!

Kies voor stijlvol en functioneel

Je wil natuurlijk dat jouw ensuite badkamer er stijlvol uitziet, maar het is ook fijn wanneer de ruimte functioneel is. Hou hierbij vooral rekening met de indeling. Het is bijvoorbeeld niet handig als de douche zich aan de rand van de badkamer bevindt en je kiest voor een inloopdouche. Dan heb je straks een natte slaapkamer. Of misschien heb je te weinig opbergruimte voor bijvoorbeeld je handdoeken en is de ruimte straks snel rommelig. Kies dus voor stijlvol en functioneel!

Zorg voor goede ventilatie

Een van de onderdelen die vaak vergeten wordt in een badkamer is de ventilatie. Zeker bij een ensuite badkamer is het van belang dat de ruimte over goede ventilatie beschikt. Anders kan het zijn dat je in een klamme en vochtige ruimte moet gaan slapen. Soms kan het zijn dat een raam voor voldoende ventilatie zorgt, maar dit is niet altijd genoeg. Dan is het aan te raden om de badkamer te voorzien van een ventilatiesysteem. Deze kun je vaak eenvoudig bedienen via een lichtknop en zorgt ervoor dat jij niet in een vochtige ruimte hoeft te gaan slapen.

Laat je adviseren

Wanneer je kiest voor een ensuite badkamer is het aan te raden om je te laten adviseren door een deskundige. Zij weten namelijk vaak precies wat er mogelijk is bij jouw badkamer en waar je op moet letten. Zo kunnen ze je niet alleen advies geven over de indeling van jouw ensuite badkamer, maar ook over de stijl en uitstraling van je badkamer. Een van de winkels waar je je bijvoorbeeld kunt laten adviseren is sani4All. Via www.sani4all.nl kun je eenvoudig een afspraak maken!

Previous ArticleNext Article
Huis & Tuin ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *