Hoe krijg je meer volgers op instagram? 0

We weten allemaal dat het kopen van Instagram volgers uit den boze is. Maar hoe krijg je dan wél meer volgers op Instagram? Met de tips in dit artikel maak je een mooie start met de groei van jouw instagram account.

Post goede content

Misschien een inkoppertje, maar toch iets wat nog vaak fout gaat: Om volgers te krijgen zul je goede content moeten posten. Foto’s en teksten die mensen aanspreken, waar mensen zich in herkennen of waar mensen om kunnen lachen bijvoorbeeld. De content moet passen bij wie jij bent als persoon of bij jouw bedrijf, maar kwaliteit en consistentie zijn net zo belangrijk. Creëer een account dat het waard is om te volgen, dan zul je zeker nieuwe volgers gaan aantrekken.

Bouw relatie met je volgers

Instagram waardeert het enorm als je veel tijd op het platform doorbrengt. Dit laat zien dat je ‘echt’ bent en dat wordt vaak weer beloond met meer zichtbaarheid. En als je dan toch door je feed scrollt…ga dan ook eens het gesprek aan met je volgers. Beantwoord reacties, stel vragen en laat comments achter op hun account. Het aantal volgers is een stuk minder relevant als je nooit echt contact hebt met de mensen die je account wél volgen. Bovendien zorgt interactie voor meer zichtbaarheid en zijn anderen eerder geneigd je te volgen als ze zien dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Gebruik hashtags

Experimenteer met hashtags en ontdek welke hashtags volgers aantrekken die ook daadwerkelijk passen bij jouw account. Combineer daarbij populaire hashtags met niche hashtags. Juist deze tweede categorie zorgt er voor dat jouw doelgroep je gemakkelijk kan vinden. Kijk ook eens welke hashtags zij al volgen. Misschien kun jij die ook wel gebruiken bij jouw foto’s? Als je locatie relevant is voor je volgers, is het slim om bij het posten van nieuwe foto’s ook de locatie in te vullen. Zeker voor plaatselijke bedrijven is dat echt een toevoeging waardoor potentiële nieuwe volgers je eenvoudig kunnen vinden.

Blijf actief

Zorg dat je consistent nieuwe berichten plaatst en geef niet op als je na enkele weken nog weinig resultaat hebt gezien. Blijf experimenteren met content en hashtags om de juiste snaar te raken. Houd daarbij ook zeker de statistieken van je account in de gaten. Deze laten onder andere zien wanneer jouw volgers online zijn. Dat is het juiste moment om je nieuwe post te publiceren! 

Have fun!

Vergeet vooral niet om plezier te houden. Meer instagram volgers krijgen is leuk, maar als je er geen lol meer aan beleeft, stralen je berichten dat ook uit. Houd het dus leuk en ga enthousiast aan de slag, dan komen de volgers vanzelf!

Previous ArticleNext Article
Vrije tijd ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *