Je tapijt vervangen? Zo doe je dat! 0

Tapijt met hond

Moet jij jouw tapijt vervangen, maar heb jij geen idee waar je moet beginnen? Lees dan snel verder. Hier lees jij hoe je makkelijk je eigen tapijt kunt vervangen.

Soorten vloer

Eerst is het belangrijk om te bedenken wat voor soort vloer je wilt. Er is tegenwoordig volop keuze. Veel huizen zijn tegenwoordig gehorig. Voor deze huizen is een goed tapijt een goede keuze. Een tapijt met goede kwaliteit heeft namelijk een isolerend effect. Je kunt makkelijk een tapijt bestellen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kleuren, zoals grijs, rood, taupe, antraciet en Omaha. Check van tevoren welke soort kleur goed past bij jouw interieur. Je kunt ook verschillende soorten tapijt in je kamers leggen, zodat de soort tapijt past bij de verschillende kamers. Een voordeel van een tapijt is ook dat het voordeliger is dan de meeste andere vloeren. Daarnaast is het ook lekker warm. 

Wanneer vervangen?

Hoelang jij kan doen met je vloer hangt af van de soort vloer, de kwaliteit en hoeveel je vloer wordt belast.  Ook de dikte van de vloer speelt hierbij een rol. Een houten vloer kan bijvoorbeeld gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Met een laminaatvloer kan je ongeveer 6 tot 10 jaar meedoen. Een tapijt gaat minimaal 10 jaar mee.

Leggen van een tapijt

Het is erg belangrijk dat je van tevoren goed je vloer schoonmaakt zodat het tapijt egaal gaat leggen. Op internet kan je verschillende instructiefilmpjes vinden, zodat je goed kan zien hoe het leggen van een tapijt werk. Bekijk deze eerst goed. Als je een tapijt wilt leggen heb je ook een ondervloer nodig. Daarnaast heb je lijm/tape, tapijtschaar/snijmes en afwerking nodig. Voor een kamer van 20 vierkante meter kan je zelf de vloerbedekking leggen. Heb je twee banen nodig? Snijd je banen dan bij de verbindingskant af. Nadat je het tapijt hebt gelegd moet je de randen en binnenhoeken snijden. Vervolgens moet je de binnenhoeken afwerken. Hierna moet je de buitenhoeken snijden en afwerken. Daarna leg je dubbelzijdig plakband aan zodat je vloerkleed blijft liggen. Deze breng je aan op de zijkanten van het tapijt. Je kunt het tapijt ook met lijm vastzetten aan je ondervloer. Gebruik voor het snijden van je tapijt een goed scherp mes.

Vind je het toch te veel werk om zelf het tapijt te leggen? Dan kan je dit ook laten doen. Dit is nog steeds voordeliger dan het laten leggen van andere soorten vloeren, zoals laminaat en houten vloeren.

Previous ArticleNext Article
Huis & Tuin ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *